Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 7 oktober 2026

 

Psalm 63:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een psalm van David, als hij was in de woestijn van Juda. (63–2) O God! Gij zijt mijn God! ik zoek U in den dageraad; mijn ziel dorst naar U; mijn vlees verlangt naar U, in een land, dor en mat, zonder water." (Ps 63:1 STV)

"God, u bent mijn God, u blijf ik zoeken. Met lichaam en ziel verlang ik naar u, ik smacht naar u zoals droog en dorstig land naar water."

"O God, Gij zijt mijn God, U zoek ik, mijn ziel dorst naar U, mijn vlees smacht naar U, in een dor en dorstig land, zonder water."

"God, u bent mijn God, u zoek ik, naar u smacht mijn ziel, naar u hunkert mijn lichaam in een dor en dorstig land, zonder water."

"God, mijn God, ik zoek U overal; mijn hart dorst naar U. Ook mijn lichaam verlangt naar U in dit dorre, droge land, waar geen water is."

 

Overdenking van vandaag:

Verslaving werd omschreven als een "God-honger naar de verkeerde bron van zielstevredenheid." Psalm 63 herinnert ons eraan dat dit waar is. Diep in ons is een verlangen om naar God te zoeken, want hij is niet ver van ons en verlangt ernaar gekend te worden door ons (zie Handelingen 17). Maar vaak als onze behoefte van zielsverlangen naar God op zijn grootst is, is hij de laatste plaats waar we voor bevrediging heen gaan. Laten we serieus proberen hem te zoeken en onze dorstige ziel in hem verkwikken.

 

Gebed:

Heilige Vader, vul mijn hart met verlangen naar u en mijn hoofd met besef dat ik naar uw aanwezigheid hunker. Ik moet bekennen dat ik vaak verlichting voor mijn honger heb gezocht in dingen die niet voldoen. Ik beloof vandaag plechtig te erkennen dat alle andere bronnen van genoegdoening tijdelijk zijn en vals. Ik beloof u en uw wil te volgen door uw woorden en uw Geest tot ik rust in uw aanwezigheid en genade. In de machtige naam van Jezus, mijn Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 oktober 2026 Jesaja 26:4
5 oktober 2026 Jesaja 55:6
4 oktober 2026 Spreuken 27:1
3 oktober 2026 1 Petrus 1:3
2 oktober 2026 Spreuken 29:25
1 oktober 2026 Matthëus 5:11-12
30 september 2026 Filippensen 1:9-10
 

Home