Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 1 oktober 2026

 

MatthŽus 5:11-12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zalig zijt gij, als u [de] [mensen] smaden, en vervolgen, en liegende alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil. Verblijdt en verheugt [u]; want uw loon [is] groot in de hemelen; want alzo hebben zij vervolgd de profeten, die voor u [geweest] [zijn]." (Mt 5:11-12 STV)

"Gelukkig bent u als men u uitscheldt, u vervolgt en u op allerlei manieren belastert, omdat u volgelingen van mij bent: juich van blijdschap, want een grote beloning staat u te wachten in de hemel. Zo heeft men vroeger ook de profeten vervolgd.'"

"Zalig zijt gij, wanneer men u smaadt en vervolgt en liegende allerlei kwaad van u spreekt om Mijnentwil. Verblijdt u en verheugt u, want uw loon is groot in de hemelen; want alzo hebben zij de profeten voor u vervolgd."

"Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. Verheug je en juich, want je zult rijkelijk worden beloond in de hemel; zo immers vervolgden ze vůůr jullie de profeten."

"Gelukkig bent u als u beledigingen, vervolgingen, leugens en laster te verdragen krijgt omdat u bij Mij hoort. Wees er blij om en jubel het uit! Want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd."

 

Overdenking van vandaag:

Voor de meesten die dit internetbericht kunnen lezen, lijken de gevoelens van dit vers vreemd. Maar degenen die vervolging nauw bestuderen weten dat gelovigen in Christus misschien nu wel de grootste hoeveelheid vervolging ondervinden in de geschiedenis van het christendom.  

Voor degenen onder ons die leven op gezellige plaatsen waar geloof getolereerd wordt en waar christenen als "niet hip" gezien worden of een beetje verouderd, moeten we dankbaar zijn dat ons leven voldoende van onze cultuur verschilt om opgemerkt te worden, zelfs als het een beetje ongunstig is.  

Maar tegelijkertijd moeten we bidden voor andere gelovigen in de hele wereld die de toorn van de hel ondergaan vanwege het geloof in Jezus.

 

Gebed:

Grote verlosser, er zijn velen die een beroep doen op uw naam met geloof in Jezus die elke dag met vervolging en ontbering geconfronteerd worden. Ik bid dat ze de moed niet verliezen en hun vertrouwen niet zullen verliezen. Ik bid voor verlossing uit deze tijd van vervolging. Ik bid dat hun lijden een krachtige getuigenis zal zijn opdat anderen de grote waarde van Jezus en ons vertrouwen in hem zullen zien. Dit bid ik in de dierbare en heilige naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 september 2026 Filippensen 1:9-10
29 september 2026 Johannes 3:20-21
28 september 2026 1 KorinthiŽrs 2:14
27 september 2026 MatthŽus 6:33
26 september 2026 HebrŽen 10:30-31
25 september 2026 1 Johannes 2:1
24 september 2026 HebrŽen 10:35-36
 

Home