Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 30 september 2026

 

Filippensen 1:9-10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En dit bid ik [God], dat uw liefde nog meer en meer overvloedig worde in erkentenis en alle gevoelen; Opdat gij beproeft de dingen, die [daarvan] verschillen, opdat gij oprecht zijt, en zonder aanstoot te geven, tot den dag van Christus;" (Flp 1:9-10 STV)

"Ik vraag in mijn gebed, dat uw liefde steeds groter wordt en gepaard mag gaan met kennis en volledig inzicht, zodat u kunt beoordelen waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van Christus zuiver en onberispelijk zijn,"

"En dit bid ik, dat uw liefde nog steeds meer overvloedig moge zijn in helder inzicht en alle fijngevoeligheid, om te onderscheiden, waarop het aankomt. Dan zult gij rein en onberispelijk zijn tegen de dag van Christus,"

"En ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van Christus zuiver en onberispelijk zijn,"

"Ik bid dat u meer en meer van liefde zult overvloeien, zodat u een diep geloof en inzicht in de dingen van God zult krijgen. Ik wil dat u scherp het verschil tussen goed en kwaad zult zien. Dan zult u op de dag van Jezus Christus zuiver zijn, zonder dat er iets op u aan te merken is."

 

Overdenking van vandaag:

Ik weet niet hoe het is bij jou, maar mijn moeilijkste beslissingen hebben niet te maken met kiezen tussen goed en slecht. Ik weet doorgaans wat goed en wat slecht is, vooral wanneer slecht kwaad inhoudt. Mijn moeilijkste keuzes zijn als ik moet kiezen tussen goed, beter en best. Mijn liefde voor God overwint mijn zwakheid gewoonlijk en ik kies het goede voor het slechte.  

Maar tenzij ik heb mezelf voor Gods woord heb geplaatst en mijn hart aan hem in gebed overgeleverd heb, heb ik een zeer moeilijke tijd om tussen goed en best te kiezen. Toch ben ik ervan overtuigd dat veel van wat God graag via ons heden wil doen niet gebeurt, omdat we geregeld met goed genoegen nemen terwijl hij verlangt om ons naar het beste te leiden!

 

Gebed:

Genadig en almachtige God, leer mij uw wegen en geef mij uw hart terwijl ik ernaar streef om niet alleen van u te houden, maar uw wil te kennen en inzicht in uw wegen te hebben. Help me om te weten wat ik het beste kan doen vandaag en de rest van mijn leven. Geef me de wijsheid om mijn tijd op de best mogelijke manier te gebruiken om uw wil te volgen in mijn werk, met mijn gezin, onder vrienden, en vooral voor diegenen die Jezus Christus niet kennen als hun Heiland. In de naam van Jezus Christus, mijn Verlosser en Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 september 2026 Johannes 3:20-21
28 september 2026 1 KorinthiŽrs 2:14
27 september 2026 MatthŽus 6:33
26 september 2026 HebrŽen 10:30-31
25 september 2026 1 Johannes 2:1
24 september 2026 HebrŽen 10:35-36
23 september 2026 Romeinen 5:3-4
 

Home