Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 25 september 2026

 

1 Johannes 2:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Mijn kinderkens, ik schrijf u deze dingen, opdat gij niet zondigt. En indien iemand gezondigd heeft, wij hebben een Voorspraak bij den Vader, Jezus Christus, den Rechtvaardige;" (1Jo 2:1 STV)

"Mijn kinderen, ik schrijf dit, om u te helpen niet te zondigen. Mocht een van u toch zondigen, weet dan dat we bij de Vader iemand hebben die voor ons pleit en die rechtvaardig is: Jezus Christus."

"Mijn kinderkens, dit schrijf ik u, opdat gij niet tot zonde komt. En als iemand gezondigd heeft, wij hebben een voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de rechtvaardige;"

"Kinderen, ik schrijf u dit opdat u niet zondigt. Mocht een van u echter toch zondigen, dan hebben wij een pleitbezorger bij de Vader: Jezus Christus, de rechtvaardige."

"Kinderen, ik zeg dit om u van de zonde af te houden. Maar als iemand zondigt, hebben wij een rechtvaardige verdediger bij de Vader: Jezus Christus."

 

Overdenking van vandaag:

God haat zonde. Jij toch ook? Ik weet dat ik het wel haat. Maar is het niet verbazingwekkend hoe we telkens weer in de oude valkuilen terugvallen. Dit is waar Johannes als liefdevolle herder de spijker op de kop slaat. Het doel is helemaal niet te zondigen, geen enkele zonde.  

Maar, onze strijd tegen het vlees kennende, Johannes geeft ook zekerheid aan diegenen onder ons die proberen trouw en zuiver te leven. Hij wil dat wij weten dat wanneer we zondigen, het offer voor onze zonden, Gods Zoon, ook onze advocaat is die ons als zondeloos aankondigt door zijn bloed!  

Laten we dus dichter bij Christus komen. Laten we hem elke ochtend als we de dag beginnen in ons hart uitnodigen. Laten we in zijn macht en genade vertrouwen om ons door de dag te dragen. Wanneer wij ons deel doen, zal hij zeker het zijne doen!

 

Gebed:

God, niemand en niets is zoals u. Ik hoefde het offer voor mijn zonden niet te geven. Al braken mijn zonden uw hart, u zorgde voor het nodige offer. Gebruik mij vandaag alstublieft, en elke komende dag, terwijl ik probeer om mezelf, mijn leven en mijn toekomst naar u als een levend offer te offeren, heilig en aangenaam voor u, terwijl ik probeer u te danken voor uw genade. Door Jezus, en in zijn naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 september 2026 HebrŽen 10:35-36
23 september 2026 Romeinen 5:3-4
22 september 2026 Romeinen 15:7
21 september 2026 2 KorinthiŽrs 13:14
20 september 2026 JoŽl 2:23
19 september 2026 EfeziŽrs 4:29
18 september 2026 Filippensen 2:3-4
 

Home