Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 24 september 2026

 

HebrŽen 10:35-36

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Werpt dan uw vrijmoedigheid niet weg, welke een grote vergelding des loons heeft. Want gij hebt lijdzaamheid van node, opdat gij, den wil van God gedaan hebbende, de beloftenis moogt wegdragen;" (Heb 10:35-36 STV)

"Geef uw vertrouwen dan nu niet op, want het zal rijk beloond worden. Om de wil van God te doen en om te krijgen wat hij belooft, hebt u volharding nodig."

"Geeft dan uw vrijmoedigheid niet prijs, die een ruime vergelding heeft te wachten. Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van Gods doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is."

"Leg die onbeschroomdheid dus niet af, u zult er ruim voor worden beloond. Blijf juist volharden, want als u de wil van God doet, zult u ontvangen wat u beloofd is."

"Laat de moed niet zakken, want als u de Here trouw blijft, krijgt u een grote beloning. U moet volhouden om de wil van God te doen. Als u dat doet, krijgt u wat Hij heeft beloofd."

 

Overdenking van vandaag:

Er zijn enkele moeilijke tijden die komen met het leven. Ze zijn onontkoombaar. Dat is wanneer ons vertrouwen in de redding door de Heer en onze relatie met hem getest worden!  

Het is heerlijk om te zingen: "It is well with my soul (Het gaat goed met mijn ziel)" aan het einde van een kerkdienst waar "het dak eraf gaat", maar het is iets heel anders om te kunnen zingen wanneer jouw huis geveild wordt, je verteld wordt dat je een lange slopende ziekte hebt of een kind verliest door overlijden.  

Geloof kan geen vakantie nemen wanneer we door de buitenwijken van de hel gaan of we zullen nooit onze weg naar buiten vinden. Dus gooi het niet weg. Volhard! Zet de ene voet voor de andere, erop vertrouwend dat God je de kracht geeft voor de volgende stap.  

Het maakt niet uit hoe moeilijk het is op dit moment: geef je niet over aan wanhoop. Wees als Job of Jeremia die beiden klaagden bij God maar nooit God loslieten. Stop niet. Christus komt voor jou met genade en heerlijkheid. Zijn terugkeer ligt om de hoek en kan onze wereld binnenvallen op elk moment.

 

Gebed:

Heilige en almachtige God, het is vandaag een goede dag. Maar ik ben me er diep van bewust dat sommigen van degenen van wie ik hou bijna hun vertrouwen in uw liefde, genade, zegening, vrede en verlossing weggooien. Gebruik mij alstublieft om hen aan te moedigen. Sterker nog, Vader, ik vraag dat u gebruik maakt van uw Heilige Geest om hun hart te vernieuwen. Ik bid dat u rechtstreeks ingrijpt om het verloop van gebeurtenissen te veranderen en ze hulp geeft en dat u uw barmhartige aanwezigheid aan hen bekend maakt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 september 2026 Romeinen 5:3-4
22 september 2026 Romeinen 15:7
21 september 2026 2 KorinthiŽrs 13:14
20 september 2026 JoŽl 2:23
19 september 2026 EfeziŽrs 4:29
18 september 2026 Filippensen 2:3-4
17 september 2026 EfeziŽrs 5:8
 

Home