Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Wat Jezus Deed - Vrijdag 16 april 2021 - MatthŽus 9:9 - Yssa
 
BIJBELVERS:
"Toen Jezus van daar verderging, zag hij bij het tolhuis een man zitten die MatteŁs heette, en hij zei tegen hem: 'Volg mij.' Hij stond op en volgde hem."
 
MatthŽus 9:9
 
TOELICHTING:
Niet alleen heeft Jezus de bevoegdheid om zonden te vergeven, hij heeft de bevoegdheid om zondaars op te dragen hem te volgen en zij volgen. Zij reageren met een verandering van hart en gedrag. Een klassiek voorbeeld is de tollenaar MatteŁs - belastinginners in Jezus' dagen waren bekend om het gebruik van hun positie voor persoonlijk gewin en werden geassocieerd met verraders die verkochten aan de Romeinse bezetters.
 
Hij is een groot getuigenis dat Jezus voor iedereen zorgt en op zoek gaat naar iedereen. Hij is een geweldige herinnering aan het feit dat bevrijdende liefde geen culturele of sociale belemmeringen toelaat om lief te hebben. MatteŁs' reactie is de grote herinnering dat veel zondaars op zoek zijn naar een Heiland. Het enige wat ze nodig hebben, is iemand die laat zien hoe je bij hem komt.
 
GEBED:
Heilig en barmhartig God, ik dank u voor uw komst naar deze wereld om zondaars te redden. Ik dank u voor de genade die u aan mij gegeven hebt. Help me alstublieft om meer genadig voor anderen te zijn en dichter bij uw genade en vergeving te komen. In Jezus' naam bid ik. Amen.
 
CONTEXT:
"Toen Jezus van daar verderging, zag hij bij het tolhuis een man zitten die MatteŁs heette, en hij zei tegen hem: 'Volg mij.' Hij stond op en volgde hem. Toen hij thuis aanlag voor de maaltijd, kwam er ook een groot aantal tollenaars en zondaars, die samen met hem en zijn leerlingen aan de maaltijd deelnamen. De FarizeeŽn zagen dit en zeiden tegen zijn leerlingen: 'Waarom eet uw meester met tollenaars en zondaars?' Hij hoorde dit en gaf als antwoord: 'Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel. Overdenk eens goed wat dit wil zeggen: "Barmhartigheid wil ik, geen offers." Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars.' Daarop kwamen de leerlingen van Johannes bij hem en vroegen: 'Waarom vasten wij en de FarizeeŽn wel regelmatig, en uw leerlingen niet?' Jezus antwoordde: 'Bruiloftsgasten kunnen toch niet treuren zolang de bruidegom bij hen is? Maar er komt een dag dat de bruidegom bij hen wordt weggehaald, dan zullen ze vasten. Niemand verstelt een oude mantel met een lap die nog niet gekrompen is. Want dan trekt de nieuwe lap de mantel kapot en wordt de scheur nog groter. Evenmin giet men jonge wijn in oude leren zakken. Anders scheuren de zakken, dan wordt de wijn verspild en gaan de zakken verloren. Maar gaat de nieuwe wijn in nieuwe zakken, dan blijven beide behouden.'"
 
MatthŽus 9:9-17
 
Lieve kado's
 
Naar online overdenking | Yssa Vandaag | Inloggen | Vertel een vriend(in) | Winkelen | Naar website
Zoeken
 
- Rose of Sharon
- Amazing Grace - Brown
- Amazing Grace - Brown
- Amazing Grace - Brown
- Amazing Grace - Brown
 
Deze e-mail is verzonden aan yssa@yssa.nl via Yssa.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.