Wanneer u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Wat Jezus Deed - Vrijdag 23 augustus 2019 - Lukas 12:54-59 - Yssa
 
BIJBELVERS:
"Tegen de menigte zei hij: 'Wanneer jullie een wolk zien opkomen in het westen, zeggen jullie meteen dat er regen op komst is, en dat is ook zo. En wanneer jullie merken dat de wind uit het zuiden komt, zeggen jullie dat er hitte op komst is, en dat is ook zo. Huichelaars! De aanblik van de aarde en de hemel kunnen jullie duiden, hoe kan het dan dat jullie deze tijd niet kunnen duiden? Waarom bepalen jullie niet uit jezelf wat juist is? Als je met je tegenstander op weg bent naar een hoge autoriteit, doe dan moeite om nog onderweg tot een vergelijk met hem te komen, anders sleept hij je voor de rechter, en de rechter zal je uitleveren aan de gerechtsdienaar, en die zal je in de gevangenis gooien. Ik zeg je, dan kom je niet vrij voor je ook de laatste cent betaald hebt.'"
 
Lukas 12:54-59
 
TOELICHTING:
Jezus heeft zijn leerlingen onderwezen over leven met een gevoel van urgentie en verwachting (zie de laatste helft van Lucas 12). De waarden van het Koninkrijk van God zijn waarden opgebouwd rond een belofte om klaar te zijn voor zijn terugkeer.
 
Dat betekent leven met passie. Dat betekent leven met veel mensen die je niet waarderen. Dat betekent leven met een gevoel van verwachting. Dat betekent leven met een gevoel dat onze beslissing om Jezus te volgen van diep belang is.
 
Met dat in gedachten sluit Jezus dit gedeelte door ons op te roepen om onze zaken op orde te brengen met anderen. Aangezien zijn komst nabij is, moeten we ervoor zorgen dat onze relaties bijgelegd zijn. Sluitingstijd kan op ieder moment komen en wij willen er zeker van zijn dat onze zaken in goede staat zijn. Dus laten we dingen rechtzetten vandaag!
 
GEBED:
Vader, geef me een dieper gevoel van urgentie om mijn relaties en zaken op orde te brengen. In Jezus' naam. Amen.
 
CONTEXT:
"Ik ben gekomen om op aarde een vuur te ontsteken, en wat zou ik graag willen dat het al brandde! Ik moet een doop ondergaan, en ik word hevig gekweld zolang die niet volbracht is. Denken jullie dat ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde? Geenszins, zeg ik jullie, ik kom verdeeldheid brengen. Vanaf heden zullen vijf in één huis verdeeld zijn: drie tegen twee en twee tegen drie. De vader zal tegenover zijn zoon staan en de zoon tegenover zijn vader, de moeder tegenover haar dochter en de dochter tegenover haar moeder, de schoonmoeder tegenover haar schoondochter en de schoondochter tegenover haar schoonmoeder.' Tegen de menigte zei hij: 'Wanneer jullie een wolk zien opkomen in het westen, zeggen jullie meteen dat er regen op komst is, en dat is ook zo. En wanneer jullie merken dat de wind uit het zuiden komt, zeggen jullie dat er hitte op komst is, en dat is ook zo. Huichelaars! De aanblik van de aarde en de hemel kunnen jullie duiden, hoe kan het dan dat jullie deze tijd niet kunnen duiden? Waarom bepalen jullie niet uit jezelf wat juist is? Als je met je tegenstander op weg bent naar een hoge autoriteit, doe dan moeite om nog onderweg tot een vergelijk met hem te komen, anders sleept hij je voor de rechter, en de rechter zal je uitleveren aan de gerechtsdienaar, en die zal je in de gevangenis gooien. Ik zeg je, dan kom je niet vrij voor je ook de laatste cent betaald hebt.'"
 
Lukas 12:49-59
 
Je leven thuis zelf indelen
 
Naar online overdenking | Yssa Vandaag | Inloggen | Vertel een vriend(in) | Winkelen | Naar website
Zoeken
 
- Cross - olive wood
- Christmas Worship Songs - Live (2-CD)
- Ketting met hanger kruis edelstaal
- Hangdecoratie 6.5x10cm kruis
- Canvas Bible: Coloring & Journaling
 
Deze e-mail is verzonden aan yssa@yssa.nl via Yssa.nl.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of wilt u uw instellingen wijzigen, klik dan hier.