•  www.yssa.nl  →  1 Korintiers

Dit product bevindt zich in:
BoekenTheologieBijbelstudie
 

90 : 1 Korintiers

Prijs: € 11,99
Auteur: Wolf, J. van der
Uitgever: Boekencentrum
Bestelnr.: 9789023923190
Artikelstatus: Leverbaar
Voorraad:
Geschatte levertijd:
Zoekwoorden:Theologie, Bijbelstudie, Wolf, J. van der
Omschrijving:Paulus, apostel in de vroege christelijke kerk, schreef deze brief aan de gemeente te Korinte, Lees verder...

90 : 1 Korintiers : Wolf, J. van der
Klik voor een vergroting...
 
 
 
         
  • Omschrijving
  • Tip een vriend(in)
  • Verlanglijstje

90 : 1 Korintiers (Wolf, J. van der)

Paulus, apostel in de vroege christelijke kerk, schreef deze brief aan de gemeente te Korinte, vermoedelijk in het jaar 54 na Christus. Vier jaar eerder had hij anderhalf jaar in deze handels- en havenstad gewoond en gewerkt. In die periode was er een christelijke gemeente gegroeid. Zoals de stad zelf, zo gaf ook de gemeente een multicultureel en sociaal zeer uiteenlopend beeld te zien. Grieken, Joden, Romeinen, rijk en arm, slaven en vrijen, etcetera. In Paulus' afwezigheid waren er geleidelijk spanningen, conflicten en stevige meningsverschillen ontstaan. De apostel Paulus stelt hier orde op zaken.

Onder de onderwerpen die aan de orde komen zijn praktische, morele en geloofskwesties als seksualiteit, huwelijk, onderlinge verhoudingen, avondmaal, groepsvorming, ruzies, tot en met de betekenis van de opstanding. Maar altijd gaat het om de praktijk van hun relaties: onderling, met andersdenkenden, in het huwelijk, tussen mannen en vrouwen, met de wereld om hen heen en uiteraard hun (geloofs)relatie met God. Een achttal gedeelten uit deze brief wordt in dit boek toegelicht voor persoonlijke meditatie en gezamenlijke bijbelstudie. Als een uitnodiging om in onze dagelijkse levenspraktijk de liefde en genade van God gestalte te laten krijgen, zowel als gemeente als ook persoonlijk.

Maat: 20 x 13 cm
Paperback, 96 pag.

Drs. J.L. van der Wolf is theoloog en contextueel pastor. Hij is als directeur verbonden geweest aan de huidige Christelijke hogeschool De Wittenberg. Hij werkte tot voor kort als docent (pastoraat en ethiek) en als studentenpastor aan de Christelijke Hogeschool Ede. Momenteel is hij verbonden aan een diaconaal woonproject van Stichting Timon in Amsterdam-Centrum. Daarnaast is hij als pastor werkzaam in een groepspraktijk voor onder andere contextuele hulpverlening.

Meer Wolf, J. van der ...

Meer Theologie, Bijbelstudie...

Tip een vriend(in) over 90 : 1 Korintiers (Wolf, J. van der)

Wil je jouw vriend(in) ook op de hoogte brengen van dit product?
Stuur hem of haar dan een e-mailtje via onderstaand formulier!

Jouw naam:
Jouw e-mailadres:
Naam vriend(in):
E-mailadres vriend(in):
Persoonlijk bericht:
 

Meer Wolf, J. van der ...

Meer Theologie, Bijbelstudie...

Mijn verlanglijstje

→  Zet '1 Korintiers' op mijn verlanglijstje

Er staan nog geen artikelen op uw verlanglijstje.

Meer Wolf, J. van der ...

Meer Theologie, Bijbelstudie...

Vorige

 

Winkelmand

Aantal artikelen: 0
Totaal: EUR0,00
Naar de kassa